Iepure la cuptor by dian@'s cakes
Avem nevoie de un iepure, bineinteles, bine spalat si curatat de pielite si par.
Pentru inceput il frecam cu sare si piper si-l vom pune la marinat cu:
- 2 cepe taiate feliute
- 15 ml zeama de lamaie sau otet
- piper boabe
- 2 foi de dafin rupte bucatele
- il lasam 2 ore sau mai mult, depinde cat e de batran e iepurele.
Dupa care il scoatem din marinata, il scuturam bine de condimente, il ungem cu ulei, il impanam bine cu usturoi si il asezam sa stea frumos pe un pat facut din 2-3 morcovi, 1 patrunjel, cateva felii telina, foi de dafin, boabe de piper.
Il acoperim cu felii de slanina afumata, sa-i tina de cald, turnam si un pahar de vin sa-l ametim un pic.
Acoperim vasul cu o folie de aluminiu si zdup cu el in cuptorul incalzit bine.
Controlam din cand in cand si la nevoie ii mai dam sa bea apa.
Dupa 30 minute daca carnea e aproape facuta, renuntam la folie, il lasam sa se rumeneasca bine avand grija sa-l intoarce si pe partea cealalta si nu uitam ca din cand in cand sa stropim iepurele cu sosul din vas.
Il servim cu garnitura de cartofi, orez s-au ce ne place.
Mai multe retete delicioase pe dian@'s cakes.
Mai multe retete delicioase pe dian@'s cakes.
Ma bucur ca ti-a placut reteta mea.
RăspundețiȘtergere