Carnea de iepure devine din ce în ce mai cunoscută şi mai consumată şi în România. Cu un conţinut scăzut de grăsimi (între 3-5%) dar foarte bagată în proteine (peste 20%), indicată pentru persoane cu un colesterol ridicat. În plus beneficiază şi de proprietăţi curative pentru bolnavii de cancer.
Carnea de iepure contine 40% substanţă nutritivă, faţă de carnea de găină care conţine doar 32%. Asigură o digestie usoară deoarece este bogată în aminoacizi.
- acizii graşi nesaturaţi reprezintă 63% din totalul acizilor graşi
- carnea iepurilor de casă face parte din categoria produselor dietologice, organismul omului asimilează din carnea de iepure de casă 90% proteine
- este ideală pentru diete de slabire (întră în recomandările tuturor nutriţioniştilor din lume)
- carnea de iepure are un miros fin, plăcut şi neînţepător, faţă de ceea de vită sau oaie
- bogată în fier, vitamine şi proteine
- pentru cei ce au probleme cardiovasculare, pentru vârstnici
- carnea de iepure poate fi folosită şi la fabricarea mezelurilor de calitate superioară. Prin fierbere, prăjire sau gătită la grătar, carnea rămâne cu un gust excelent, de culoare albă, spre deosebire de cea provenită de la iepurele de câmp, care este roşie
- un kilogram de carne de iepure are doar 1.000 de calorii, carnea de iepure conţine 22,0 % proteine, 1,0 % lipide, zero glucide.
Consumaţi cu regularitate carne de iepure sau de peşte.
Carnea de iepure contine 40% substanţă nutritivă, faţă de carnea de găină care conţine doar 32%. Asigură o digestie usoară deoarece este bogată în aminoacizi.
Beneficiile consumului regulat de carne de iepure:
- acizii graşi nesaturaţi reprezintă 63% din totalul acizilor graşi
- carnea iepurilor de casă face parte din categoria produselor dietologice, organismul omului asimilează din carnea de iepure de casă 90% proteine
- este ideală pentru diete de slabire (întră în recomandările tuturor nutriţioniştilor din lume)
- carnea de iepure are un miros fin, plăcut şi neînţepător, faţă de ceea de vită sau oaie
- bogată în fier, vitamine şi proteine
- pentru cei ce au probleme cardiovasculare, pentru vârstnici
- carnea de iepure poate fi folosită şi la fabricarea mezelurilor de calitate superioară. Prin fierbere, prăjire sau gătită la grătar, carnea rămâne cu un gust excelent, de culoare albă, spre deosebire de cea provenită de la iepurele de câmp, care este roşie
- un kilogram de carne de iepure are doar 1.000 de calorii, carnea de iepure conţine 22,0 % proteine, 1,0 % lipide, zero glucide.
Consumaţi cu regularitate carne de iepure sau de peşte.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu