vineri, 29 noiembrie 2013

Creşterea iepurilor de casă - introducere

Creşterea iepurilor sau CUNICULTURA este o profesie foarte bine dezvoltată în Europa, unde se cresc peste 80% din producţia mondială.
Primele locuri la producţia de carne de iepure le ocupă Rusia, Franţa, Spania şi Ucraina.

Încet, încet CUNICULTURA începe să prindă rădacini foarte puternice şi în România. Fie că sunt crescuţi pentru profit sau pentru carne proaspătă (cresc iepuri pentru a avea tot timpul carne proaspătă).
Există foarte multe avantaje în afacerea cu iepuri dar şi dezavantaje.

Avantajele creşterii iepurilor de casă:

- Carnea de iepure este dietetică şi are puţine grăsimi
- Blana se poate folosi ca subprodus
- Alimentaţia nu este aşa costisitoare, pot fi hrăniţi cu iarbă care se găseşte pe câmpuri şi fâneţe (trebuie să aveţi grijă la hrănire, mai multe detalii aici)
- Spaţiu destinat creşterii, nu solicită un spaţiu mare (pentru producţia proprie)
- Ciclu rapid de înmultire (mai multe detalii aici
- Poti vinde iepuri vii, carnea sau blana ca produs auxiliar
- Nu suferă de boli, precum boala "vacii nebune", pesta porcină, gripa aviară
- Timp alocat foarte puţin (dacă şti să iţi organizezi munca)
- Gunoiul rezultat în crescătoriile de iepuri este un îngrăşământ agricol de mare valoare

Dezavantajele cresterii iepurilor de casă:

- Începutul poate fi puţin greu (ai nevoie de puţin studiu ... aici)

- Trebuie sa îţi placă ceea ce faci
- Mirosuri înţepătoare (curăţenia este foarte importantă)


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri

 
Copyright © . Cresterea iepurilor, afaceri cu iepuri - Posts · Comments
Theme Template by .